8 Haziran 2015 Pazartesi

Darıca Hayvanat Bahçesi gezimiz



Uzun zamandır gitmek istediğim bir yer di, Darıca Hayvanat Bahçesi.Defne hayvanları çok seven biri olduğu için ve kitaplarda özellikle ona hep vahşi doğa hayvanlarını gösterdiğim ve anlattığım için çok meraklı. Daha 18 aylık falandı belki daha küçüktü aslan kükremesini yapardı keyifle.. Maymun sesleri çıkarırdı ki biz en çok buna gülerdik:)

Neyse ki sonunda bu hafta sonu oyumuzu hemen kullandıktan sonra biraz geç de olsa gidebilgik Darıca'ya.. Gerçekten benim bile umduğumdan büyük bir yermiş.Gezmesi aslında çok keyifli bir yer. Fakat söylemem gerekenler aslında çok da olumlu sayılmaz. Terkedilmiş bir hayvanat bahçesi gibi Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi. Çoğu kafesler, hayvan yuvaları boş. Fakat çalışanlar, gerçekten çok ilgiliydi. Biz daha yeni girdiğimizde ve aslında nerden başlayıp nereye doğru gideceğimizi bilemezken, bir adam gelip cüce maymunlarımızı gördünüz mü? Bakın bu taraftalar deyip bizi kapalı bir alana götürdü. Belki yarım saat tek tek o maymunları anlattı bize. Onların bakıcısıymış. Bu biraz içime su serpti dedim güzel çalışanlarının vefası ve hayvan sevgisiyle ayakta demekki burası.
Sonra bişeyler atıştırmak için bir yer bulalım dedik. İçerisnde birkaç tane cafe var. Fakat inanın yemek yenecek gibi değil. Biri Gourmet Garage'dı ki bence acilen ya bir düzene sokmalı, yada kapamalı. Yoksa ismine zarar gelebilir. Çünkü hem bakımsız, hem hijyenden eser olmayan cafelerden biriydi. Üzüldüm. O kadar güzel bir hayvanat bahçesi bu kadar kötü olmamalıydı.
Neyse; Defne çok eğlendi. İnanılmaz heyecanlar, şaşkınlıklar yaşadı. Onun ifadelerine biz de şaşırdık. Sürekli " Anne bak ooyda bişii vaaaay" deyip bizi sürüklüyordu. Maymunlar tabiki en çok ilgisini çekenlerdendi ve atlar.. Atları çok seviyor bende bundan çok memnunum. Çünkü bende çocukluğumdan beri atları çok severim. Bi de üzerine binme cesareti gelse Defne'ye süper olucak:)
Deve'yi gördüğündeki şaşkınlığı görmenizi isterdim:) Çoğu kez gülme krizine girdik.
Eksik çok hayvan vardı. Filler olabilirdi mesela, Maymun, şempanze yuvalarının çoğu boştu.
Penguen ve leoparlar olduğu yazıyordu tabelalarda ama biz göremedik. Bir tane timsah gördük onun da yanına bir türlü gidemedik.
Zürafalar vardı 3 tane. Şahanelerdi. Ama kapalı yuvalarındaydı. Oysa keşke dışarda olsalardı. Defne yinede camdan hayranlıkla izleyip, ne kadar da büyüüüükk deyip durdu:)
Onun bu heyecanlarına, tepkilerine aşığım.
İki tane eşşek vardı ki Defne'nin onları görünceki tepkisi günün bombasıydı:)) "Arkadaşım eşşeeekk gel gel, gel buyaya" Neyseki o anı videolayabildim:) Arkadaşım Eşşek en sevdiği şarkı olduğu için onu görünce direk bu tepkiyi verdi.
Şahane iki tane kaplan vardı. Olağanüstüydü. Heralde çocukluğumdan beri bende ilk defa görüyordum ve hayranlıkla izledim bahçesinde gezintisini. Fakat asla unutmayacağım bişey vardı ki; Adamın biri kaplanın kafesine üzerinden çıkardığı kazağı sürekli fırlatarak kaplanı sinirlendirmeye çalışıyor ve kaplanın onu yakalamasına uğraşıyordu. Kaplan yakaladı ve kazağı parçaladı. Ohh dedim içimden bide seni çekivereydi şu demirlere de yapışıp kalsaydın orda. Bu nasıl bir cehalet, nasıl bir manyaklıktır anlam veremedim. Bi de tüh be kazak gitti demezmi? Dua et sen yaşıyosun e be gerizekalı:)
Ceylanlar vardı. Dünya şahanesi hayvanlar. Defne yanlarından bir süre ayrılamadı. Kendi boyuna en yakın hayvanlardandı çünkü:)
Pelikanlar, ayılar, Lamalar, aslanlar, kuşlar, papağanlar.. Gerçekten güzel bir geziydi. Tekrar gideceğiz mutlaka daha uzun ve daha rahat dolaşabilmek için.
Umarım biraz daha geliştirilmiş olur.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder