28 Şubat 2013 Perşembe

Ev yoğurdu


Defne ek gıdalara geçtiğinden beri pek çok şey öğrendim. Yoğurdu tabikid evde mayalıyoruz. İlk zamanlar benim hiçbir fikrim olmadığı için annem mayalıyordu yoğurtlarımızı. 3 günlük olarak porsiyonluk kaplarda. İnek sütü çok kullanmak istemediğim için keçi sütüyle mayaladık. Taze keçi sütü herzaman heryerde güvenilir bulmak mümkün değil aslında. Ama doktorumuz Atatürk orman çiftliğinde günlük keçi sütlerinin olduğundan bahsetti ve ordan hem keçi sütü hemde doğal köy yoğurdu alıyoruz. Keçi sütü biliyosunuzdur ki anne sütüne en yakın süt. Köy yoğurdunu maya olarak kullanarak mayaladık hep. Bende birkaç gün önce ilk kez mayaladım kızımın yoğurtlarını. Açıkçası gerçekten çok güzel oldu bikere sulu olmadı ekşi olmadı. Hazır yoğurtlardan hiçbi farkı yoktu. Sanırım ilk seferin şansınaydı:) bakalım bundan sonrakile nasıl olacak. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder